Gazetecilik Alanı

10.05.2017 2747

Gazetecilik Alanı ,okulumuzda 2017-2018 öğretim yılından itibaren  eğitime başlamıştır. Balıkesir'de bu alanda sadece okulumuzda eğitim verilmektedir.

Medya sektörü, küresel düzeyde değişen pazar, rekabet koşulları ve hızlı teknolojik ilerlemeler nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Sektörde faaliyet gösteren kuruluşların rekabet gücünü artırabilmesi için teknolojik gelişmelere göre kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bu durum sektörde alanında yetişmiş nitelikli iş gücü ihtiyacını artırmaktadır. Muhabirler,basın işletmelerinde ve haber ajanslarında çalışırlar. Genellikle sabit bir çalışma mekânları yoktur. Günün her saatinde aktif olarak çalışabilirler. Genellikle olay yerinde, basın toplantılarında ya da rutin toplantıları takip etmeleri nedeniyle bağlı bulundukları kurum dışında çalışırlar.

MEZUNLARIN İŞ BULMA İMKANLARI

Bu alandan mezun olan öğrenciler ;

• Gazeteler,

• Dergiler,

• Haber ajansları,

• Televizyonlar,