SIFIR ATIK BELGEMİZİ ALDIK

SIFIR ATIK BELGEMİZİ ALDIK

       Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir ülke ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun azaltılması, atıkların kaynağında ayrı toplanması, depolama sahasına giden atıkların azaltılması, çevresel kirlilikler giderilirken bir yandan da atıkların ekonomiye katma değer sağlayacak kaliteli ham madde olarak kullanılması amaçlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından okullarımızda Sıfır Atık Yönetim Sistemlerini oluşturulması, sistem uygulamalarının sürekli takip edilmesi, salgın döneminde öğrencilere ve diğer hedef kitlelere sıfır atık konusunda gerekli bilgilendirmenin yapılması istenmektedir.
       " Sıfır Atık Projesi" kapsamında, okulumuz bünyesinde atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan " Sıfır Atık Yönetim Sistemi " kurulmuştur. "Sıfır Atık Yönetim Sistemi " ne ilişkin yazılı ve görsel tüm belge ve dokümanlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 21.09.2021 tarihinde değerlendirilerek, herhangi bir eksikliğin bulunmadığı tespit edilmiş ve okulumuz Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazanmıştır.

        Emeği geçen Coğrafya Öğretmenimiz Hayriye KURT, Matematik Öğretmenimiz Şerife İNCİ, projeye katkı sağlayan çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.  

25.09.2021 645


25-09-202125-09-2021