BİGEP- KİTAP OKUMA PROJEMİZ -'MEHMET VEHBİ BOLAK KEŞFE ÇIKIYOR!'

04.06.2022 455

'Okumak; bazen yaşadığın şehri, bazen tüm dünyayı, bazen geçmişi, bazen bugünü, bazen bir yabancıyı, bazen sadece kendini keşfetmektir.'

'Birlikte dünyayı keşfetmeye var mısın?' sloganıyla yola çıktığımız BİGEP kapsamında yapılmaya başlanan kitap okuma projemiz, öğretmen ve öğrencilerin okudukları kitaplar hakkında fikir alışverişi yapmalarına yöneliktir. Kitap seçimi öğrencilerin ve öğretmenlerin tercihlerine bırakılmıştır. Bu sayede pek çok farklı kitap ile ilgili fikir sahibi olabilmek hedeflenmiştir.

PROJENİN AMAÇLARI:

●      Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak,

●      Öğrencilerin okuduğunu anlamasını sağlamak, böylece problemlerini daha kolay çözmelerine yardımcı olmak,

●      Öğrencilerin kendilerini etkili bir şekilde ifade etmelerini sağlamak, iletişim becerilerini geliştirmek.

●      Toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve beceresi kazandırmak,

●      Öğrencilerimizin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak.

●      Mehmet Vehbi Bolak Lisesinde kitap okuyan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan örnek bir topluluk ile kitap okuma alışkanlığı kazandırılmış bir toplum oluşturulmasıdır.

Öğrenciler veya öğretmenler okudukları kitapları, "Okudum, bitti" veya "Kitapta Beni En Çok Etkileyen Söz" başlığı ile paylaşıyor. Bu paylaşımlar okulumuzun sosyal medya hesaplarında yayımlanıyor.

Ayrıca kütüphane ortamında da kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirilerek öğrencilerde kütüphaneyi sevme, koruma duygusu geliştirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlandı. Türk klasiklerinden önemli eserlerin tanıtım yazıları sergilenerek öğrencilerin bu kitaplara dikkati çekilmeye çalışıldı. Kütüphane ve kitap okumanın önemiyle ilgili duvar panosu oluşturuldu. Sınıflarda okuma saatleri gerçekleştirildi. Havanın ısınmasıyla birlikte okul bahçesinde okuma etkinlikleri yapılarak, öğrencilerde verimli kitap okuma ortamı oluştu. Okunan kitaplarla ilgili söyleşiler gerçekleştirildi.

Projeyi yürüten Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz Kader KORKMAZ, Esin ÇEKİNMEZ, Sakine DURAN, Murat SÜSİN,  Ferhat YILMAZ, ve  Bahattin ÇETİN'e teşekkür ederiz.

04-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-202204-06-2022