14 Mart Dünya Pi Günü

Okulumuz Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 14 Mart Dünya Matematik Günü kutlandı.

19.03.2024 116

Okul olarak dünya çapında bir kutlama olan INTERNATIONAL DAY OF MATHEMATICS (Uluslararası Matematik Günü) kutlamalarına katıldık. Bu kutlama her yıl 14 Mart’ta tüm ülkeler ve okullarda, müzelerde, kütüphanelerde ve diğer alanlarda hem öğrencilere hem de genel halka yönelik faaliyetler aracılığıyla katılmaya davet edilen bir kutlamadır.

Matematiğin güzelliğini, önemini ve herkesin hayatındaki temel rolünü kutlamak maksadıyla UNESCO'ya başvuran Dünya Matematik Birliği (IMU), hedefine ulaşmış ve 26 Kasım 2019 tarihinde, UNESCO’nun 40. Genel Konferansı, 14 Mart gününün Dünya Matematik Günü (IDM) olarak ilan edilmesini onaylamıştı. IMU-IDM İdare Heyeti, IDM kutlamalarına lezzet katmak, yaratıcılığı teşvik etmek ve Matematik ile her türlü alan, kavram ve fikir arasındaki bağlantılara ışık getirmek için her yıl yeni bir tema açıklıyor.

Tüm dünyanın davetli olduğu bu kutlamalara okul olarak biz de ;2020 de "Matematik Her Yerde" temasına bir video ile katılmıştık.2021:’’Daha iyi bir dünya için Matematik’’

2022:’’Matematik Birleştiriyor’’
Gezegen için ortak bir dil olan Matematik, insanlığın kültürel mirasının önemli bir parçasıdır ve sanat, müzik ve oyun gibi insanın keyif ve refah ihtiyacının da içindedir.
Bu yüzden; IDM web sitesi Dünya Matematik Günü'nün buluşma noktasında '' Matematik Birleştirir'' temalı fotoğraf ile 2022 de bizde tekrar bütün Dünya ile buluştuk. Seçilen resimler den oluşturulan galeride yer almayı başardık.
2024:’’Matematikle Oynamak’’temalı kutlamaya; Biz de okulumuz olarak katılmak istediğimizi bildirdik. kabul edildik. Dünya çapındaki haritada yerimizi aldık.  Ayrıca 2024 yılı yaratıcı mücadelemizi ifade eden 2 fotoğraf ile MATEMATİK REMİX YARATICI YARIŞMASI’NA katılarak en yaratıcı ve ilham verici remixlerden bazılarının yer aldığı galeride yer almayı başardık.

Okulumuzda da Pi gününde yaptığımız renklendirmeyi, kağıttan bir şeyler yapmayı, katlayıp keserek karmaşık şekiller oluşturmayı ve matematik bulmacalarını çözmeyi içeren etkinlikler ile öğrencilere matematikle eğlenerek -oynayarak öğrenilebileceğini ve günün önemini kavramalarını sağladık.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024